skip to Main Content

7 leuke uitjes bij herfstweer in de buurt van Deventer om met kinderen te doen

Kou, wind, regen… Ben je op vakantie bij de Kleine Wildenberg en is het regenachtig herfstweer? Dan is er gelukkig nog van alles te doen en te ontdekken! In de buurt van Deventer is genoeg leuks te doen, ook bij regen!

Door weer en wind (buiten) spelen op onze boerderij

Verblijf je tijdens je vakantie bij ons op het erf? Dan kun je ook best leuk spelen bij ‘slecht’ weer. Buiten spelen is sowieso voor veel kinderen minder afhankelijk van de weersomstandigheden dan voor volwassenen. Maar ook voor binnen hebben we wat binnenspeelgoed, een tafeltennistafel, spelletjes en puzzels aanwezig.

Een grote bak duplo of playmobiel kun je lenen uit de stal en ook binnen in de stal kun je bij “slecht” weer nog heerlijk vertoeven. Zo is er een levensgrote kunstkoe van de Cowparade aanwezig. Deze koe proberen we samen met onze gasten tot een mooi kunstobject te maken. Hier mag je je mooiste creatie tekenen en kleuren in de stal!

Of wat dacht je van de Hooibioscoop? Op een groot scherm een film kijken en dat terwijl je in de hooiberg zit of ligt. Er zijn verschillende films aanwezig waar je uit kunt kiezen. Gezellig met de kippen op stok naast je.

Een dagje op stap in de buurt? Wij hebben wat ideeën voor je op een rijtje gezet (in willekeurige volgorde). Trek erop uit en laat je verrassen.

1. Speelgoedmuseum Deventer

Aan het mooiste plein van Deventer, de Brink, vind je dit museum dat echt leuk is voor jong en oud! Ze hebben de grootste speelgoedcollectie van Nederland. Er is van alles te zien én te doen. Het speelgoed is niet alleen vermakelijk, maar vertelt ook veel over onszelf.

website: hetspeelgoedmuseum.nl

2. Zwemmen in subtropisch zwemparadijs of schaatsen in de Scheg

Voor een spetterend avontuur met het hele gezin, ben je in de Scheg op de goede plek. Het is een prachtig binnenzwembad met een apart afgesloten peutergedeelte waar de kleintjes kunnen spelen met zand en water. Voor degene die durft, is er een heuse wildwaterbaan. In de wintermaanden is er naast het zwembad een kunstijsbaan, deze is gedeeltelijk overdekt. Je kunt er ijzers huren en dan schaatsen op ‘de meest gezellige kunstijsbaan’!

website: sportbedrijfdeventer.nl/descheg

3. Bowlen bij de Deventer Buitensociëteit

Doe jij dat nog wel eens, een potje bowlen? Net aan de overkant van de IJssel, in het Worpplantsoen, vind je de Deventer Buitensociëteit waar je niet alleen kunt bowlen, maar ook prima een hapje kunt eten. In 2020 is de bowlingbaan compleet vernieuwd en ze bieden zelfs Magic-bowlen en Discobowlen aan voor kinderen!

website: deventerbuitensocieteit.nl

4. Film & Theater bij MIMMIK

In Deventer kun je op meerdere plekken naar een film- of theatervoorstelling kijken. Het spiksplinternieuwe MIMMIK is een kleinschalige locatie aan de IJssel. Ze bieden een gevarieerd aanbod met ook speciale kindervoorstellingen.

website: mimik.nl

5. Skatepark Burnside

Hou je van skateboarden? Dan ben je bij Burnside op de perfecte plek als het buiten “slecht” weer is. Het skatepark is voor alle niveau’s toegankelijk en moet je het eerst nog leren? Ze bieden ook lessen aan. Je mag het park in met een skateboard, inline skates/rollerskates of een BMX((met 3 piece cranks!). Op woensdag is een speciale kidsdag.

website: burnside.nl

6. Paleis het Loo

Koninklijk vertoeven in Apeldoorn bij Paleis het Loo. Zowel binnen als buiten is er van alles te zien en te doen. In het museum zie je hoe de Oranjes er lang geleden woonden. De stallen en koetshuizen zijn gebouwd in opdracht van (toen) Koningin Wilhelmina. In de tijd dat Paleis Het Loo werd bewoond door de Oranjes, was er veel personeel. Zoals o.a. lakeien, keukenpersoneel, dienstmeisjes en zelfs een klokkenbewaarder! In de stallen werkten een stalmeester, koetsiers, stalknechten en een hoefsmid. En later kwamen er chauffeurs bij. Het Kinderatelier is leuk voor het hele gezin en je kunt er veel leren over de beroepen.

website: paleishetloo.nl

7. De Spelerij / Uitvinderij

Oké, het is iets verder weg, in Dieren, 40 min. rijden vanaf de Kleine Wildenberg, maar hier hebben wij, toen onze kinderen wat kleiner waren, veel gezellige uurtjes samen geknutseld en gespeeld. Hier mag je met je handen werken! Met stoere materialen en met machines. Het is erg leuk iets samen te maken en hoe leuk is het om je eigen creatie mee naar huis te nemen. Ontdek hier de uitvinder in jezelf!

website: spelerij.nl

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes bij herfstweer, voor vakantiegangers die bij ons verblijven? Tip ze ons via facebook of instagram!

Lieve groet vanaf de Kleine Wildenberg.

Back To Top