skip to Main Content

Wij zijn open!       

 

Gepaste maatregelen in verband met Covid-19 (Update: 8 September 2020)

We maken een bijzondere tijd mee. Wie weet maakt deze situatie ons wel iets wijzer.
Ook bij Boerderij de Kleine Wildenberg, houdt het Corona virus ons bezig. Het nieuws haalt zichzelf in en veel brengt onzekerheid en vragen met zich mee. We ontvangen veel vragen en proberen hier de meest gestelde vragen alvast te beantwoorden. De landelijke maatregelen zorgen ervoor dat iedereen zijn leven moet aanpassen, zo ook hier. Wij mogen gelukkig gewoon mensen ontvangen op onze boerderij. Al onze verblijven zijn volledig zelfstandig en je kunt zelf de keus maken in hoeverre je van de omgeving wilt genieten. Eigenlijk een thuissituatie op een andere plek.

Ons uitgangspunt hierin blijft dat een verblijf bij de Kleine Wildenberg garant moet staan voor een paar dagen onbezorgd genieten. Dat betekent dat wij er alles aan zullen doen om omstandigheden te creëren die dat mogelijk maken. Daar hoort ook een transparante communicatie bij dus:

 • laten we jullie weten dat we ons hier op de boerderij gezond voelen. Niemand heeft koorts en dat hopen we natuurlijk zo te houden!
 • wij kiezen en volgen de adviezen van het RIVM, mede in het belang voor iedereen om ons heen.
 • we geven, nog meer dan anders, aandacht aan onze (persoonlijke) hygiene en vragen dit gasten ook te doen. We proberen dit zo goed mogelijk te faciliteren, er is dan ook voldoende zeep en papieren zakdoekjes en de mogelijkheid om indien gewenst, de handdoeken en washandjes te wisselen én we verstrekken voldoende toiletpapier (zolang de voorraad strekt, welteverstaan☺︎).
 • we begroeten elkaar niet met een hand en we houden meer afstand van elkaar.
 • ieder verblijf wordt goed schoongemaakt en de deurklinken, kranen en sleutel worden gedesinfecteerd voor je ontvangst. Wij zullen je dan ook na aankomst, van afstand de weg wijzen.
 • de speeltuin op ons erf is open en kinderen mogen met elkaar spelen. Ouders dienen wel afstand te houden van elkaar én van elkaars kinderen. Gelukkig hebben we meer dan voldoende ruimte op ons erf om gemakkelijk aan de 1,5 m. afstand houden-regel te kunnen voldoen!
 • onze dieren zijn er wel gewoon!  Deze kun je dan ook gewoon bezoeken en aaien.
 • Ons Rustpunt is voorlopig gesloten voor voorbijgangers (voorziening voor wandelaars en fietsers die op basis van zelfbeding koffie thee of ijs kopen of gebruik kunnen maken van het toilet).
 • Wij verhuren onze ruimte ’t Pegge-Huis als ontvangstruimte voor kleine groepen, deze ruimte dient ook als kantine van onze zorgboerderij, welke inmiddels ook weer is opgestart.
 • De cliënten van de zorgboerderij zijn er op maandag, dinsdag en woensdag. Wanneer zij in de groepsruimte aanwezig zijn, is deze ruimte niet toegankelijk voor gasten of andere voorbijgangers.
 • we vragen onze gasten geen extra bezoek te laten komen tijdens hun verblijf bij ons. Zo voorkomen we dat het onnodig druk wordt op ons erf.
 • We hebben meer dan genoeg ruimte op ons erf voor al onze gasten en willen dit ook graag ‘bewaken’.

Kortom, wij hopen dat gasten kiezen voor een paar dagen landelijke frisse lucht! We doen ons best om het hier comfortabel, schoon en veilig te houden maar blijven open staan voor suggesties. We vragen iedereen die ons erf bezoekt, zich te houden aan de maatregelen van het RIVM, we moeten het samen doen!

Mocht je al gereserveerd hebben en ondanks bovenstaande benieuwd zijn naar onze annuleringsvoorwaarden, dan verwijzen we jullie door naar onze pagina met algemene voorwaarden. Op dit moment gelden onze standaard voorwaarden nog steeds.  Mocht het beleid van de Nederlandse overheid veranderen en wij geen gasten meer mogen ontvangen op de boerderij, dan nemen wij contact met je op. Onze voorkeur gaat dan uit naar het (kosteloos) verplaatsen van jullie geplande verblijf.

Heb je twijfels over het boeken van een verblijf bij ons op de Boerderij? Bel of mail gerust, ik zal zo eerlijk en open mogelijk zijn in wat de mogelijkheden zijn en misschien kunnen we je bezwaren overleggen.

Andere vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op! 

Benieuwd naar de ervaringen van andere gasten?
Op google, zoover of op ons eigen gastenboek pagina kun je ervaringen lezen van ander gasten.

Tot slot nog even de maatregelen van het RIVM
Houd jullie eigen gezondheid goed in de gaten en we vragen jullie tijdens jullie verblijf op ons erf je ook hier te houden aan de standaard maatregelen van het RIVM om verspreiding van het corona virus te voorkomen:

 • was je handen regelmatig met water en zeep
 • gebruik handalcohol als er geen water en zeep in de buurt is
 • hoest en nies in je elleboog
 • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • schud geen handen en vermijd lichamelijk contact

Als laatste, kijk een beetje om naar je medemens. We gaan dit samen doen!

In de buurt hebben veel ondernemers hun deuren weer geopend voor publiek. Uit eten in de buurt is dan ook weer prima mogelijk!

Kijk maar eens:

Brasserie Zonnig een echte aanrader in het dorpje Diepenveen

Hof van Salland heeft goed betaalbare eenvoudige daghappen

Restaurant GAIA heeft een prachtige plek met uitsluitend vegetarische kaart

Bökkers Mölle  voor het lekkerste brood, rechtstreeks van de molen

Op onze site raden wij verschillende activiteiten en lokale bezienswaardigheden aan. Wij raden je aan op de site van de desbetreffende activiteit of ondernemer te kijken of deze misschien aangepaste openingstijden heeft of bv alleen op afspraak werkt, dit om teleurstellingen te voorkomen. Velen zijn creatief en de mogelijkheden zijn nog divers, is onze ervaring.

Handig om te weten

De Kleine Wildenberg is het gehele jaar open. Ervaar de verschillende seizoenen op de boerderij! Onze Pipowagen wordt alleen verhuurd tussen de periode maart en oktober.

Aankomst en vertrek tijden
Op de aankomstdag kunnen we jullie ontvangen vanaf 15:30 (niet eerder, dan hebben de mensen van de zorgboerderij onze aandacht nog nodig en zijn we druk alle verblijven gereed te maken). De vertrektijd is op zondag voor 14:00 uur en op alle andere dagen voor 11:00 uur. We willen jullie vragen deze tijden te respecteren, zo kunnen we ervoor zorgen dat we alles schoon hebben en ook in de gelegenheid zijn jullie persoonlijk te ontvangen.

Toegankelijkheid
Onze boerderij is ‘zonder drempels’. Iedereen is welkom! Rondom ons erf ligt een rolstoelpad en ook enkele accommodaties zijn rolstoelvriendelijk ingericht. Zo hebben ’t Juffertje, de Boterbloem en de Klaproos een slaapkamer en aangepaste badkamer op de begane grond en geen drempels.
Ook horen we vaak de positieve geluiden over de prikkelarme omgeving, de rust en de ruimte op ons erf.

Huisdieren zijn niet toegestaan om mee te nemen naar onze boerderij. Er zijn genoeg dieren om mee te knuffelen en je mag helpen bij het voeren van onze dieren.  

Hoogseizoen 2020/2021:

 • Herfstvakantie 9 oktober t/m 26 oktober 2020
 • Sinterklaas 4 december t/m 7 december 2020
 • Kerstvakantie 18 december 2020 t/m 4 januari 2021
 • Voorjaarsvakantie 12 februari t/m 1 maart 2021
 • Paasvakantie 26 maart t/m 19 april 2021
 • Meivakantie 30 april t/m 17 mei 2021
 • Pinksteren 21 mei t/m 24 mei 2021
 • Zomervakantie 1 juli t/m 6 september 2021
 • Herfstvakantie 15 oktober t/m 1 november 2021
 • Kerstvakantie 24 december 2021 t/m 10 januari 2022

Laagseizoen: overige weken

Boodschappen
In het dorp Diepenveen is een AH, een warme bakker en een slagerij. Hier kun je prima terecht voor je dagelijkse boodschappen.
Afstand vanaf de boerderij tot aan de dorpskern is 3 km.
Voor een echte ‘broodbeleving’ én het lekkerste ambachtelijke brood ga je naar Bökkers Mölle in Olst (aan de dijk ri Olst, 5 km vanaf de boerderij)

Medische hulp
In het dorp Diepenveen zit Huisartsenpraktijk Diepenveen, het tel. nr is: 0570 591244.
Voor dringende hulp buiten kantoortijden, belt u de spoedpost in het Deventer Ziekenhuis op 0570 501777.
In levensbedrijgende situaties bel je 112

Fietsen
Op de boerderij zijn verschillende fietsen aanwezig. Voor volwassenen en kinderen, tevens zijn er kinderzitjes en tandems en ook een bakfiets. Wij verhuren (of reserveren) onze fietsen niet. Iedereen die logeert bij ons, kan een fiets gebruiken om bijvoorbeeld een boodschap te doen of voor een uitstapje naar Deventer. Door deze service is het vaak niet nodig om fietsen te huren gedurende je verblijf. Wil je toch fietsen huren, dan kan dit op verschillende locaties. Bekijk hier een overzicht van verschillende locaties voor fietsverhuur

Heb je vragen, neem gerust contact met ons op! 

Back To Top