skip to Main Content

Wij zijn open!

 

Gepaste maatregelen in verband met Covid-19 (Update: 27 januari 2022)

Wat hopen we met z’n allen dat het een keer helemaal ophoudt, de werkelijkheid is helaas anders. Corona circuleert nog steeds en daar hebben we nog altijd mee te dealen.  Wij mogen nog altijd gasten ontvangen, maar ook op vakantie geld dat je je dient te houden aan de maatregelen die de overheid heeft gesteld.

We maken een bijzondere tijd mee. Wie weet maakt deze situatie ons wel iets wijzer.
Ook bij Boerderij de Kleine Wildenberg, heeft covid-19 ons bezig gehouden het hele jaar.  We ontvangen nog steeds vragen en proberen hier de meest gestelde vragen alvast te beantwoorden. De landelijke maatregelen zorgen ervoor dat iedereen zijn leven moest aanpassen, zo ook hier. Wij mochten gelukkig het gehele jaar gewoon mensen ontvangen op onze boerderij. Al onze verblijven zijn volledig zelfstandig en je kunt zelf de keus maken in hoeverre je van de omgeving wilt genieten. Eigenlijk een thuissituatie op een andere plek. We hebben dan ook een druk jaar achter de rug en hebben veel mensen toch even een vakantie gevoel kunnen geven.

We hopen dat we dit ook de komende tijd mogen doen. Ons uitgangspunt hierin blijft dat een verblijf bij de Kleine Wildenberg garant moet staan voor een paar dagen onbezorgd genieten. Dat betekent dat wij er alles aan zullen doen om omstandigheden te creëren die dat mogelijk maken.

 • wij volgen de adviezen van het RIVM, mede in het belang voor iedereen om ons heen.
 • we begroeten elkaar niet met een hand
 • ieder verblijf wordt goed schoongemaakt
 • We houden afstand van elkaar. Gelukkig hebben we meer dan voldoende ruimte op ons erf om gemakkelijk aan de 1,5 m. afstand houden-regel te kunnen voldoen. Veel ruimte is toch wel fijn!
 • onze dieren zijn er gewoon!  Deze kun je dan ook gewoon bezoeken en aaien en er kan geholpen worden met het voeren.
 • Wij gebruiken onze ruimte ’t Pegge-Huis momenteel zelf, deze ruimte dient als kantine van onze zorgboerderij en is niet vrij toegankelijk voor iedereen.
 • De cliënten van de zorgboerderij zijn er op maandag, dinsdag en woensdag.
 • we vragen onze gasten zich te houden aan de bezoekersvoorschriften van het RIVM. Zo voorkomen we ook dat het onnodig druk wordt op ons erf.  Het is toegestaan bezoek te ontvangen, toch vragen we jullie dit te beperken. Veel extra bezoekers vinden we niet wenselijk, dus graag alleen in overleg. Zo kunnen we voor iedereen bewaken dat het niet te druk wordt op ons erf.  In de praktijk komt het erop neer dat we het prima vinden als er 1 of 2 personen even op bezoek komen tijdens je vakantie. Feestjes of gehele extra families verwelkomen, vinden wij niet wenselijk en is momenteel niet toegestaan.
 • We hebben meer dan genoeg ruimte op ons erf voor al onze gasten en willen dit ook graag ‘bewaken’.

Kortom, wij hopen dat we jullie een fijne vakantie kunnen bieden!  We doen ons best om het hier comfortabel, schoon en veilig te houden.

Mocht je al gereserveerd hebben en ondanks bovenstaande benieuwd zijn naar onze annuleringsvoorwaarden, dan verwijzen we jullie door naar onze pagina met algemene voorwaarden. Op dit moment gelden onze standaard voorwaarden.  Mocht het beleid van de Nederlandse overheid veranderen en wij ons bedrijf moeten sluiten waardoor wij geen gasten meer mogen ontvangen op de boerderij, dan nemen wij contact met je op. Onze voorkeur gaat dan uit naar het (kosteloos) verplaatsen van jullie geplande verblijf. Wanneer je zelf in quarantaine moet door corona gerelateerde klachten of je verblijf moet annuleren omdat het niet is toegestaan je gereserveerde verblijf op geplande wijze te laten plaatsvinden, maar wij nog wel onze diensten kunnen leveren, dan gelden onze algemene voorwaarden! Dit is bijvoorbeeld ook het geval als je met een vriendengroep een accommodatie hebt gehuurd en het niet is toegestaan hier gebruik van te maken, terwijl wij wel open zijn. Of wanneer je vanuit het buitenland naar Nederland wilt reizen en je moet na thuiskomst in quarantaine en wil om die reden je verblijf annuleren. We houden vast aan onze algemene voorwaarden. Wanneer je annuleert 2 maanden voor aankomstdatum, zijn de kosten gering.

Heb je twijfels over het boeken van een verblijf bij ons op de Boerderij? Bel of mail gerust, ik zal zo eerlijk en open mogelijk zijn in wat de mogelijkheden zijn.

Andere vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op! 

Benieuwd naar de ervaringen van andere gasten?
Op google, zoover of op ons eigen gastenboek pagina kun je ervaringen lezen van ander gasten.

Tot slot nog even de maatregelen van het RIVM
Houd jullie eigen gezondheid goed in de gaten en we vragen jullie tijdens jullie verblijf op ons erf je ook hier te houden aan de standaard maatregelen van het RIVM om verspreiding van het corona virus te voorkomen:

 • was je handen regelmatig met water en zeep
 • gebruik handalcohol als er geen water en zeep in de buurt is
 • hoest en nies in je elleboog
 • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • schud geen handen en vermijd lichamelijk contact

Als laatste, kijk een beetje om naar je medemens. We gaan dit samen doen!

Handig om te weten

De Kleine Wildenberg is het gehele jaar open. Ervaar de verschillende seizoenen op de boerderij! Onze Pipowagen wordt alleen verhuurd tussen de periode maart en oktober.

Aankomst en vertrek tijden
Op de aankomstdag kunnen we jullie ontvangen vanaf 15:30 (niet eerder, dan hebben de mensen van de zorgboerderij onze aandacht nog nodig en zijn we druk alle verblijven gereed te maken). De vertrektijd is op zondag voor 14:00 uur en op alle andere dagen voor 11:00 uur. We willen jullie vragen deze tijden te respecteren, zo kunnen we ervoor zorgen dat we alles schoon hebben en ook in de gelegenheid zijn jullie persoonlijk te ontvangen.

Toegankelijkheid
Onze boerderij is ‘zonder drempels’. Iedereen is welkom! Rondom ons erf ligt een rolstoelpad en ook enkele accommodaties zijn rolstoelvriendelijk ingericht. Zo hebben ’t Juffertje, de Boterbloem en de Klaproos een slaapkamer en aangepaste badkamer op de begane grond en geen drempels.
Ook horen we vaak de positieve geluiden over de prikkelarme omgeving, de rust en de ruimte op ons erf.

Huisdieren
Het is bij ons NIET TOEGESTAAN om je eigen huisdieren mee te nemen. Een uitzondering geld voor een hulphond, dit na overleg.

Boodschappen
In het dorp Diepenveen is een AH, een warme bakker en een slagerij. Hier kun je prima terecht voor je dagelijkse boodschappen.
Afstand vanaf de boerderij tot aan de dorpskern is 3 km.
Voor een echte ‘broodbeleving’ én het lekkerste ambachtelijke brood ga je naar Bökkers Mölle in Olst (aan de dijk ri Olst, 5 km vanaf de boerderij)

Medische hulp
In het dorp Diepenveen zit Huisartsenpraktijk Diepenveen, het tel. nr is: 0570 591244.
Voor dringende hulp buiten kantoortijden, belt u de spoedpost in het Deventer Ziekenhuis op 0570 501777.
In levensbedrijgende situaties bel je 112

Fietsen
Op de boerderij zijn verschillende fietsen aanwezig. Voor volwassenen en kinderen, tevens zijn er kinderzitjes en tandems en ook een bakfiets. Wij verhuren (of reserveren) onze fietsen niet. Iedereen die logeert bij ons, kan een fiets gebruiken om bijvoorbeeld een boodschap te doen of voor een uitstapje naar Deventer. Door deze service is het vaak niet nodig om fietsen te huren gedurende je verblijf. Wil je toch fietsen huren, dan kan dit op verschillende locaties. Bekijk hier een overzicht van verschillende locaties voor fietsverhuur

Heb je vragen, neem gerust contact met ons op! 

Back To Top