skip to Main Content

Leven en werken dicht bij de Natuur !

De Kleine Wildenberg is een kleinschalige Zorgboerderij waar gastvrijheid en welzijn belangrijk zijn. Dat het werk dat gedaan moet worden op de boerderij, gebeurd met behulp van mensen welke in de huidige maatschappij geen arbeidsplek hebben, vinden wij belangrijk. Met een rustige en integere benadering bieden wij mensen de ruimte om een gezamenlijke verantwoordelijkheid te ervaren voor het draaien van het bedrijf en het welbevinden van de mensen en dieren die er zijn. Zo wordt men zich bewust van de eigen kracht en mogelijkheden. Door de kleinschaligheid kunnen we de tijd nemen, mensen zichzelf te laten ontwikkelen en het gevoel van eigenwaarde te vergroten.

Dagbesteding

Dagbesteding bij de Kleine Wildenberg voor mensen met een beperking , die mee willen draaien in het ritme van de zorg- en recreatie boerderij, de veelzijdigheid en de veranderingen van de seizoenen. Sociaal contact en belevingsgericht werken, we gaan uit van datgene wat iemand kan.

Beschut werk

Werken op de boerderij, de veelzijdigheid van de boerderij, de zorg en de recreatie maakt de Kleine Wildenberg tot een unieke werkplek. Ruimte, rust en regelmaat, sociaal actief zijn en nuttig werk doen. Op de boerderij is aandacht voor gezondheid, waar komt ons eten vandaag en hoe gaan we om met de mensen en dieren om ons heen.

Vrijwilligerswerk

Soms hoeft iemand, om welke reden dan ook, niet meer deel te nemen aan het arbeidsproces maar wil nog wel graag wat doen, bijdragen, toevoegen…  Op de zorgboerderij werken we dan ook graag met vrijwilligers. Vrijwilligers werken samen met deelnemers of doen zelf van allerlei werkzaamheden op de boerderij. Zonder onze vrijwilligers zou deze plek niet zo vruchtbaar zijn…!

Wat bieden wij?

Op maandag, dinsdag en woensdag komen er mensen met een beperking mee helpen op de boerderij. Dit zijn mensen met een verstandelijke beperking, met NAH (niet aangeboren hersenletsel) of een andere hulpvraag. Ook zijn er die dagen een aantal vrijwilligers op het erf. Betsie Kolkman is in het jaar 2000 begonnen met het bieden van deze vorm van dagbesteding. Onze deelnemers vinden het fijn als u een praatje met ze maakt en Betsie vertelt je graag alles over de zorgboerderij.

Wij zijn aangesloten bij Kleinschalige Zorg Salland – Groot in Kleinschalige Zorg!  en bij de

Federatie Landbouw en Zorg waar wij het keurmerk “Kwaliteit laat je zien” hebben behaald.

Boerologie, dat is toch Boerologisch!

Boerologie is een gedachtengoed, je zou het onze filosofie kunnen noemen. De naam Boerologie is ontstaan uit een combinatie van boerderij en logisch (gezonde boerenlogica), ologie komt van psychologie en ideologie. De ‘wetenschap van de boeren’ is niet altijd wetenschappelijk.

Werken vanuit de eenvoud van de boerderij, met respect voor mens dier en natuur. De boerderij staat aan de basis van ons bestaan, waar komt ons voedsel vandaan en hoe gaan we om met de mensen, dieren en onze omgeving. Dat is wat we mensen willen laten ervaren met Boerologie.

Laat je inspireren en verrijken met eenvoud.

Boerologie is er voor en door iedereen!

Back To Top