skip to Main Content

“Kom tot rust, terwijl de kinderen zich vermaken op de boerderij!”

 

“Op deze boerderij leerde ik hoe de groenten van het land kwamen, met dieren omgaan en elke dag buiten spelen! In bomen klimmen, met je handen in de aarde, liefdevol de dieren verzorgen en genieten van de rust en ruimte die de natuurlijke omgeving je geeft. Wat een rijkdom!” (Margreet)

Bewoners van “de Kleine Wildenberg”.

De Kleine Wildenberg is een echt familiebedrijf. Iedereen draagt z’n steentje bij om hier samen te wonen en te werken op deze voor ons zo bijzondere plek. De boerderij is uit 1717 en zover wij weten is de boerderij altijd overgegaan van ouders op kinderen. 

Lars en Margreet van Ginhoven

Wij zijn Lars en Margreet van Ginhoven en wonen sinds 2010 samen met onze kinderen Sam (2007) en Bibi (2008) op “de Kleine Wildenberg”.

Margreet heeft jaren als fysiotherapeut gewerkt en Lars als manager binnen verschillende Retail organisaties. Deze ervaring proberen we nu in te zetten op “de Kleine Wildenberg”.

De recreatie tak binnen het bedrijf opzetten was een leuke uitdaging en we kregen de kans om de Kleine Wildenberg van alle kanten te zien en te ervaren. De Boerderij, de Zorgactiviteiten en de Recreatieve activiteiten vullen elkaar aan in deze landelijke omgeving. Sinds 2014 hebben we het beheer voor dit mooie familie bedrijf overgenomen en hopen de Kleine Wildenberg voort te kunnen zetten op een eigentijdse manier waarbij er veel mensen van mee kunnen genieten.

Betsie Kolkman

Ik ben Betsie Kolkman en sinds 1971 woon ik met veel plezier op “de Kleine Wildenberg”. De Boerderij en de Zorg is een prachtige combinatie! Samen met vrijwilligers en onze deelnemers doen we het werk op de boerderij. Heerlijk buiten werken met de dieren , in de moestuin, de boomgaard of het bos. De afwisseling van de seizoenen en het buiten zijn en werken, doet een mens goed! Met dank aan allen die helpen om na het overlijden van mijn man Gerard deze mooie plek te kunnen voortzetten.

Heb je ook even behoefte aan rust en ruimte, een plek waar eenvoud inspireert en je event terug kan naar waar het echt om draait? 
Samen zijn met je gezin, zelf tot rust komen op een plek waar de kinderen buiten spelen, contact hebben met dieren en zien en proeven waar hun eten vandaan komt…

 

De geschiedenis van de boerderij uit 1717.

Jarenlang is er een gemengd bedrijf geweest met koeien, varkens en akkerbouw.

Al die tijd is de boerderij overgegaan van ouders op kinderen. Het uitoefenen van het agrarisch beroep is niet meer vanzelfsprekend op het platteland. Na goede ervaringen in de kinderopvang schakelde Betsie en Gerard Kolkman op “de kleine Wildenberg” in het jaar 2000 als nevendienst over op de zorg aan mensen met een (verstandelijke) beperking, gevolg door het verhuren van recreatieve overnachtingsmogelijkheid.
Nu woont Betsie Kolkman met een dochter en haar gezin op “de kleine Wildenberg”. Iedereen draagt z’n steentje bij om hier samen te wonen en te werken op deze voor ons zo bijzondere plek.

De recreatieve overnachtinggelegenheden zijn uitgebreid in 2010 en er komt meer samenhang in de recreatieve en zorg activiteiten waarbij de basis van de boerderij overeind blijft.

 

Boerologie, dat is toch Boerologisch!

Boerologie is een gedachtengoed, je zou het onze filosofie kunnen noemen. De naam Boerologie is ontstaan uit een combinatie van boerderij en logisch (gezonde boerenlogica), ologie komt van psychologie en ideologie. De ‘wetenschap van de boeren’ is niet altijd wetenschappelijk.

Werken vanuit de eenvoud van de boerderij, met respect voor mens dier en natuur. De boerderij staat aan de basis van ons bestaan, waar komt ons voedsel vandaan en hoe gaan we om met de mensen, dieren en onze omgeving. Dat is wat we mensen willen laten ervaren met Boerologie.

Laat je inspireren en verrijken met eenvoud.

Boerologie is er voor en door iedereen!

 

Back To Top