skip to Main Content

“Visit Oost NL – Overijssel” 

“Ontdek de mooiste plekjes rondom Deventer” 

Bekijk hiernaast de widget met:

✓ Tips van Visit-Oost
✓ vele locaties voor activiteiten met of zonder kids
✓ Fiets en wandelroutes in de omgeving
✓ de Agenda van de redio
✓ Maak het jezelf gemakkelijk en bekijk alles hier:

Gastvrije Hanzestad ❤︎ Deventer

✓ Shoppen bij authentieke en eigenzinnige winkels
✓ Walhalla voor cultuurliefhebbers
✓ Bewonder de schilderachtige panden
✓ Interessant voor jong en oud
✓ Ontdek de culinaire hotspots
✓ Struin door de middeleeuwse straten
Deze stad aan de rivier de IJssel, mag je niet missen!

Winkelen | Deventer op Stelten| Boekenmarkt  | Dickens Festijn | Monumenten  | BINNENKORT te doen | VVV Deventer 

♜ Landgoederen In de buurt…..

Onze locatie is een mooi vertrekpunt voor fiets- en wandel- tochten langs de IJssel, door het bosrijke Salland of naar (evenementen in) de historische binnenstad van Deventer. Mee genieten van Rust en Ruimte in het IJssel dal, tussen de landgoederen in het Sallandse coulisselandschap De Kleine Wildenberg ligt tussen de landgoederen “Rande” en havezate “de Haere” maar toch dichtbij de mooie hanzestad.

Check de Hazepad wandelingen, deze zijn gedigitaliseerd door IJssellandschap, de mooiste routes, ook vanaf de boerderij!

Blotevoetenpad

Er is volop water en modder op het blotevoetenpad! Geniet met je blote voeten lang gras, modder, de leemkuil, water, zon en regen. Klauter over boomstammen, speel in de ondiepe gracht om het tropische eiland en plons van de glijbaan. Sluit je ogen op het zintuigenpad en buig jezelf in de yogahoudingen in de weide.

Openingstijden: van 21 maart tot 1 november: van dinsdag t/m zondag van 10-17 uur. Zomervakantie elke dag open!
Locatie: Buitenpost

Speelgoedmuseum

Speelgoed, wie is er niet groot mee geworden? Voor iedereen die er nog steeds geen genoeg van kan krijgen heeft Speelgoedmuseum Deventer de grootste collectie van speelgoed in Nederland. Het museum is gevestigd in twee pakhuizen uit de 15e eeuw. Poppenhuizen, modeltreinen, kinderboeken en optisch speelgoed zijn hier allemaal te bewonderen. Van honderden jaren oude poppen tot de barbie; de complete geschiedenis van het speelgoed komt voorbij. Ook worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd én is er een grote speelzolder. Leuk voor elke leeftijd!
Speelgoedmuseum Deventer | Spelen op de Brink

Natuur- en milieueducatie & Kinderboerderij de Ulebelt

Bij de Ulebelt kun je als kind heerlijk spelen op de beide natuurspeelplekken en aaien en knuffelen met de dieren op de kinderboerderij. Als bezoeker strijk je neer op het gezellige terras, na een wandeling door de prachtige thematuinen of langs de weilanden. 

Woeste Willem – Spelen in de Natuur

De natuurspeelplek in de uiterwaarden van de IJssel!
Geen schommels en glijbanen in deze speeltuin, maar spelen met boomstammen, water en modder! Ga lekker op ontdekkingstocht en trek vooral je alleroudste kleren aan, want hier mag én ga je lekker vies worden.

Je vindt deze natuurspeeltuin aan het einde van het Worpplantsoen, achter de dijk. Ga met de fiets naar de IJsselkade van Deventer en neem dan het pontje over de rivier. Een wandeling door het plantsoen en je bent zo bij Woeste Willem. Mocht je toch met de auto gaan dan kun je gratis parkeren bij het pontje aan de overkant van de IJssel en via het park naar de natuurspeelplaats lopen!

Salland natuurlijk gastvrij!

Salland in Overijssel, is het gebied tussen de rivier de IJssel en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.
✓ Lekker uitwaaien in het afwisselende waterlandschap
✓ Uitgebreid Wandelnetwerk Salland
Fietsnetwerk met knooppunten door de regio
Mountainbike routes voor sportievelingen
✓ met de boerderij als prima uitvalsbasis! 

Eten en Drinken

Ontdek de culinaire hotspots in de buurt!

Aanraders heel dichtbij:
Brasserie Zonnig (afstand 3 km) is een (familie) vriendelijke brasserie in het hart van Diepenveen. Er is een warm en sfeervol interieur en een heerlijke veranda én ze zijn elke dag open!
Geb en Gaia bij Huis Nieuw Rande (afstand 2 km) is een kleurrijk restaurant met wereldse smaken. Het monumentale gebouw, het fraaie uitzicht en het prachtige decor maken een bezoek aan deze plek zeker de moeite waard.
Hof van Salland (afstand 3 km) is gelegen in het Kulturhus waar Diepenveen elkaar ontmoet. Een daghap hier is lekker en betaalbaar!
Matthijs, Snack en Lunch room (afstand 4 km) is meer dan een gewone cafetaria, de hamburgers zijn bijna net zo lekker als die van ons! 

Met (kleine) kinderen, is Restaurant NuNu in Schalkhaar (afstand 10 km) een leuke plek met grote speeltuin, een heuse tipi, mega zandbak en een boomhut!
Het Pannekoekenhuis in Olst (afstand 6 km) heeft ook een grote binnenspeelplaats én ligt aan de IJssel. Hier is het gewoon goed en gezellig!
Naar Brodazz Beach (afstand 15 km) ga je voor zon, water, strand en plezier! Een lounge & beach club, gelegen aan het grote recreatie gebied Bussloo, op een zonnige dag vermaak je je gemakkelijk de gehele dag.

Natuurlijk vind je in Deventer ook allerlei leuke Grand Cafés en Restaurants in historische panden en de sfeervolle binnenstad.  Een selectie van onze favorieten:   Theaterrestaurant Bouwkunde, St. Tropez (vooral boven zit je erg mooi) en St. Maxime, Engel&Bengel, Boas, ’t Arsenaal, Fish &Chips en Beachclub Valencia. Valencia zit aan het water, in het havenkwartier in Deventer, zeker een aanrader voor het shared diner concept. Alles klopt hier!

Lunchen kun je ook heel goed bij a taste of Honey, Brownies&Downies of bij Happy tosti.

Back To Top