skip to Main Content
De Kleine Wildenberg -agritoerismo - Agritoerisme - Boerderijvakantie

Agritoerismo – Het boerderijleven van Italië vind je gewoon in Nederland

Buiten genieten van de omgeving, een prachtig uitzicht, genieten van lokale producten aan een lange gedekte tafel, of met een wijntje in de avondzon terwijl de kinderen nog even genieten van een spelletje in het gras. In Italië noemen ze dit agriturismo: een boerenbedrijf met toerisme. Ze lijken het daar te hebben uitgevonden. Heb je ook behoefte aan die sfeer en dit heerlijke buitenlevengevoel van Italië? Daar hoef je dus helemaal niet voor naar het buitenland……

Er zijn namelijk vele mooie plekjes op het Nederlandse platteland voor Agritoerisme. Wil jij een vakantie wat dichter bij huis? Met het gevoel alsof je op het platteland in Italië bent? Het Nederlandse platteland wordt steeds meer opgezocht en dat zorgt voor verrassingen!

Vakantie vieren op het platteland van Nederland is prachtig!

Ons land kent vele bijzondere plekjes waar je van een welverdiende vakantie kunt genieten. Op maximaal 2 uur rijden van huis, vind je dat ene plekje waar je even alles achter je kan laten. Kan genieten, samen met je gezin en kan ontdekken dat er veel te doen in in ons mooie NL. Op vakantie naar het platteland wil al lang niet meer zeggen dat je alleen maar terecht kan op de standaard minicamping bij de boer in je eigen tent of caravan. Als je houdt van een comfortabele vakantie plek waar je kan ontsnappen aan de drukte en waarin je de ruimte hebt om je eigen dingen te doen, waar de kinderen zich vermaken en waar je vooral kan genieten van elkaar, overweeg dan eens een bezoek aan Salland.

Onze boerderij De Kleine Wildenberg ligt op steenworp afstand van de oude Hanzestad Deventer. Vanaf de boerderij kun je in een kwartiertje fietsend naar ♥︎ centrum Deventer. Even met het voetgangerspontje naar de overkant van de IJssel en je hebt vanaf het stadsstrand het mooiste uitzicht over de Deventer skyline. De hectiek van deze bruisende stad is leuk, maar de echte verrassingen vind je in het omliggende platteland met alle mooie landgoederen en bossen. In de natuur voel je je al snel thuis.

Deventer Skyline vanaf het stadsstrand

Wat is er te beleven op de Kleine Wildenberg?

Al eeuwenlang staat de boerderij in Diepenveen, stralend te midden van het Sallandse natuurschoon. Ooit gaven dorpsbewoners het haar naam: de Kleine Wildenberg. Vele generaties harde werkers leefden er al lang. En de Kleine Wildenberg beloonde hen altijd. Met de frisse geur van ochtenddauw, de schaterlach van een kind, een koe die zijn snuit even langs je wang laat gaan, en de vruchten van het land. Geluk ligt voor het oprapen op de Kleine Wildenberg.

Ben je benieuwd naar de de geschiedenis van deze voor ons zo bijzondere plek, de Kleine Wildenberg? lees dan ook eens het:
Blog: Bijzondere geschiedenis van de Kleine Wildenberg

La-Mama:

Wortels schieten en vleugels voelen”

Mijn (Margreets) moeder woont nog altijd op de Kleine Wildenberg. Nadat ze mijn vader trouwde kwam ze hier in de boerderij bij haar schoonouders die 11 kinderen hadden, in één huis! Kun je het voorstellen? Tegenwoordig is het weer hip om met meerdere generaties op een plek te wonen, maar hier bij de Kleine Wildenberg is dit altijd al zo geweest. Best hip hè, die ouwe tijd….

“Het is wortels schieten en vleugels voelen”, zegt mijn moeder vaak. Je aardt ergens, een plek waar je je thuis mag voelen, maar blijf je ook vooral vrij voelen. Vrijheid zit in kleine dingen, verwachtingen loslaten en genieten van ‘kleingeluk’.

Wanneer je het Nederlandse platteland ontdekt, zul je ongetwijfeld ervaren hoe mooi het is, het afwisselende landschap en de gastvrijheid is groots. Het is er fijn wonen, werken en recreëren.

In het tweede deel van het blog over de bijzondere geschiedenis van de Kleine Wildenberg, verteld Betsie verder over de tijd waarin de boerderij grote veranderingen doormaakte.
Blog: Bijzondere geschiedenis van de Kleine Wildenberg, deel 2

Samen plezier maken bij het “Blote Voetenpad”

Net over de IJssel, vind je ook ’t Hof van Twello met het Blotevoetenpad. Gegarandeerd plezier voor het hele gezin. Trek vooral oude kleding aan en laat jezelf toe om lekker vies te worden. Geniet van 2,5 km lang gras, modder, de leemkuil, water, zon en regen. Klauter over boomstammen en neem de glijbaan de leemkuil in of sluit je ogen op het zintuigenpad en strek jezelf eens goed uit in de yogaweide. Ook zijn er verschillende demotuinen in Middeleeuwse en Romeinse stijl en een streekwinkel met een theetuin en kascafé voor de heerlijkste streekproducten. Kortom ‘Speelplezier’ voor iedereen!

Meer inspiratie op het Sallandse platteland…

Zoek jij meer ideeën voor uitstapjes, activiteiten en ontdekkingen tijdens je verblijf op het Sallandse platteland? Kijk dan eens op Ontdek Oost Nederland voor tips, leuke locaties en verschillende fiets- en wandelroutes. Klik op de afbeelding hieronder en kijk naar de vele mogelijkheden!

Ontdek het rijke boerderijleven op de Kleine Wildenberg!

Wil je alvast wat proeven van het rijke boerderijleven op onze boerderij? Bij de start van ieder seizoen, delen we in onze Boerderijpost leuke tips, inspiratie en klein geluk van het leven hier op de boerderij.

Wil jij vaker dit soort leuke weetjes of nieuws ontvangen?
Laat je inspireren en schrijf je dan in voor onze Boerderijpost!

Lieve groet, Margreet en Lars

Back To Top