skip to Main Content

Zo ziet de Kleine Wildenberg en de omgeving van Deventer eruit in de winter

In dit blog kun je zien hoe de Kleine Wildenberg er in een échte winter uitziet!

Toen was het wit en konden we schaatsen….

We kruipen met een goed boek op de bank, onder een dekentje, het liefst met een kop warme chocolademelk en een goed boek.

De mooiste vergezichten met de sneeuw….

De mooiste luchten, vind je in de wintermaanden. Bij de Kleine Wildenberg kun je de zonsopkomst en de zonsondergang van ver bewonderen. We bekijken nog even de foto’s van vorig jaar en mijmeren we bij de witte beelden, de vergezichten en de lange ijspegels aan het rieten dak.

Onze vakantie woningen in de winter

De huisjes veranderen mee met de seizoenen. Dus in de winter vind je dekentjes om lekker onder weg te kruipen en kaarsen op tafel. Voor een knisperend vuurtje kun je de kachel aandoen, lekker buiten op je eigen terras. En binnen natuurlijk de leuke speelplek voor de kinderen in de huisjes, zoals de ballenbak in de Boterbloem en de Klaproos.

Buiten spelen bij ‘slecht’ weer

Naar buiten! Weer of geen weer, buiten is het eigenlijk altijd wel fijn. Zeker kinderen maken zich niet zo druk over het weer. Trek een dikke jas aan, je laarzen en een overall misschien en lekker skelteren en spelen! De boerderij lucht is gezond voor je, ook nu! Immunoloog en longarts Bart Lambrecht droomt van de ontwikkeling van een ‘puffer’ met boerderijlucht. Lees hier zijn verhaal over hoe boerderijlucht helpt tegen allergiën. Naar buiten dus!

Wandelen in de uiterwaarden van Deventer

Dat wandelen goed is voor je, weet je natuurlijk al lang! Zowel mentaal als fysiek is een flinke wandeling een cadeautje voor jezelf. In Deventer hebben we de IJssel met de uiterwaarden waar je prachtig kan wandelen. Vanaf de Kleine Wildenberg loop je zo de uiterwaarden in, je kunt zelfs helemaal tot centrum Deventer lopen, een prachtige wandeling van maar 5 km. Dus pak je wandelschoenen maar vast in!

7 leuke uitjes in de omgeving van Deventer bij ‘slecht’ weer

In een eerder blog schreven we al eens over wat te doen in de omgeving van Deventer, lees hier het blog terug over 7 leuke uitjes om te doen bij ‘slecht weer’.

Ook in de winter kun je spelen, in het hooi, of maak je mooiste kunstwerk op onze kunstkoe!

Ondanks het weer,
zijn we de kinderen voortdurend
‘kwijt’ geweest….

Johan

Na een winterse dag buiten, lekker binnen op de bank…

Na een lekker dag buiten, kom je ‘thuis’ in onze vakantie woningen. Lekker op een zitzak neerploffen of op de bank met een kop thee…. Neem een goed boek mee, daar kom je misschien wel aan toe wanneer de kinderen uitgeblust liggen te slapen na een winterse dag buiten spelen.

Stiekem kijken wij ook alweer een beetje uit naar het voorjaar. De eerste tekenen zijn alweer zichtbaar….

Hopelijk zien we je dit seizoen nog eens!

Wil je vaker dit soort tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze Boerderijpost! Iedere start van een nieuw seizoen, inspireren we je graag!

Back To Top