skip to Main Content
De Kleine Wildenberg - Het Rijke Boerderijleven - Uitleg Logo Zwaluw

Het verhaal van de Zwaluw bij de Kleine Wildenberg

Bij boerderij de Kleine Wildenberg ligt het geluk voor het oprapen. Temidden van het schilderachtige Sallandse natuurschoon, vlakbij de IJssel, ontdek je het rijke boerderijleven met volop ruimte om te spelen. Hier kun je stijlvol vergaderen en tegelijkertijd het buitenleven proeven. Het is de perfecte plek om vakantie te vieren met je gezin en nieuwe herinneringen te maken.

De betekenis van de Zwaluw in ons logo

De kern van ons logo wordt gevormd door de boerenzwaluw, een klein en intelligent vogeltje dat perfect past bij de Kleine Wildenberg. De zwaluw broedt in boerenschuren en heeft ook de schuur van deze boerderij gevonden. Ze trekken naar het zuiden voor de winter en komen veelal weer terug op precies dezelfde plek als waar ze vandaan komen. Een prachtige metafoor voor deze boerderij; ‘Als het goed is, kom je heel graag terug’. Daarnaast staat een vogel voor vrijheid en vrolijkheid. We gunnen de bezoekers een onbekommerd verblijf, net zoals deze vogels vliegen en fluiten.

Het kleine takje van ons logo staat voor de natuur. Een van de essentiële kenmerken van deze plek, in het prachtige IJssellandschap.

De zwaluw is ook rijk aan geschiedenis en symboliek over de hele wereld. Door de eeuwen heen is het vogeltje in verband gebracht met gezondheid, rijkdom, loyaliteit en de ontberingen van lange afstanden. De zwaluw is vaak te zien, in de symboliek voor een zeeman, in tatoeages of sieraden, in zijn hoop om veilig thuis te komen. Of als symbool voor vrijheid en liefde en trouw voor het gezin. Een visuele weergave van het gezegde : “Als je iemand liefhebt, stel hem dan vrij. Als ze van je houden, komen ze terug.” Een geluksbrenger.

Betsie (moeder van Margreet) heeft ons ook altijd vrij gelaten in de keuzes die we hebben gemaakt voor de Kleine Wildenberg. Zelf ben ik (Margreet) natuurlijk ook, na eerst uitgevlogen te zijn, weer thuis gekomen hier. En ik weet dat de Kleine Wildenberg voor meer mensen als thuiskomen voelt, een plek waar het fijn vertoeven is en waar je er mag zijn.

Zelf heb ik met mijn dochter, een afspraak gemaakt, dat als één van ons ooit een tatoeage wil zetten, we dit eerst aan de ander moeten vragen en dat was met name om mij ervan te weerhouden ☺︎. Maar ja, als het toch ooit zover komt, zal het vast een zwaluwtje zijn…

We zijn best trots op ons bedrijf! We hopen veel mensen mee te laten genieten van de Kleine Wildenberg. Het is een prachtige, sfeervolle boerderij om te verblijven en te vergaderen. Waar je met veel comfort geniet van het boerderijleven, een groene omgeving en zo samen plezier beleeft, oplaadt, inspiratie opdoet en waardevolle herinneringen maakt.

Zien we je binnenkort?

Back To Top