skip to Main Content
Boerderij De Kleine Wildenberg - Wintervakantie In Nederland - Uitjes In Deventer Winter - Gezin Kids

Wintervakantie in Nederland: beleef de magie van de Kleine Wildenberg en Deventer

Koude dagen met sfeervolle uitjes, de winterse natuur dichtbij en een knus vakantiehuisje met zachte bank en kleedjes. De winter is de perfecte tijd voor een gezellige én bijzondere vakantie in eigen land. Kom dit seizoen ook vakantie vieren bij boerderij de Kleine Wildenberg in Diepenveen (Overijssel) en geniet van de betoverende wintersfeer.

In dit blog ontdek je waarom een winterse vakantie bij de Kleine Wildenberg zo’n unieke ervaring is. Ook krijg je veel tips voor leuke winteruitjes en activiteiten rondom Deventer.

Een warm winters welkom op de boerderij

‘Is het in de winter niet erg koud op jullie boerderij?’ We kunnen ons goed voorstellen dat je in frisse periodes misschien niet als eerste denkt aan vakantie vieren bij een boerderij. Maar voor kou hoef je echt niet bang te zijn. De woningen zijn altijd heerlijk warm dankzij vloerverwarming, en vakantiehuis ’t Kippenhok beschikt naast vloerverwarming ook over een sfeervolle haard.

Om juist de koude dagen als een warm welkom te laten voelen, besteden we in de winter extra aandacht aan de gezellige inrichting van onze accommodaties. Dekentjes en kaarsen creëren een knusse sfeer, terwijl we de natuur naar binnen halen met prachtige takken en producten van ons eigen erf.

Op de terrassen staan buitenkachels klaar, waarmee je een sfeervol vuurtje kunt maken, perfect om marshmallows te roosteren en samen te genieten van de winteravonden.

Buiten op het erf van de boerderij kun je je geluk beproeven, want ook in de winter biedt de Kleine Wildenberg nog steeds volop heerlijke oogst om van te genieten. Denk aan boerenkool, palmkool en ook mispels. De mist die zich uitstrekt over de uitgestrekte weilanden geeft de dag een magisch tintje, vooral in de vroege ochtenduren. Laat de boerderij je omarmen met dit warme wintergevoel!

Tips voor winterse activiteiten rondom Deventer

Tijdens een winterverblijf op onze boerderij valt er genoeg te beleven. Op het erf kun je het hele jaar door eindeloos rondjes skelteren, spelen in de speeltuin en meehelpen met het voeren van de dieren. Er liggen spelletjes klaar en accomodaties De Boterbloem en De Klaproos beschikken zelfs over een eigen ballenbak.

Daarnaast zijn er in de winter veel leuke uitjes in de omgeving van de Kleine Wildenberg en Deventer te doen. Wat dacht je van:

  • Schaatsen in de Scheg: Deventer beschikt over een gezellige ijsbaan waar je schaatsen kunt huren. Voor de kleintjes zijn er rekjes om te oefenen. De ijsbaan biedt zowel een professionele 400-meter baan als een rustig middenterrein waar je kunt sleeën of je pirouettes kunt oefenen.
  • Lichtjesroute in de Binnenstad: Verken de betoverende lichtobjecten en de prachtig verlichte binnenstad. Verderop in dit blog lees je er meer over.
  • Kleur de Hanze: Een spectaculair lichtevenement waarbij je een kleurplaat kan aanleveren en misschien wel jouw ontwerp op een gebouw in een Hanzestad geprojecteerd ziet worden.

Sinterklaas vieren tijdens je vakantie bij Deventer

Pakjesavond, gezelligheid en cadeautjes. Het Sinterklaasfeest brengt jaarlijks een overvloed aan plezier en klein geluk. Bij ons op boerderij de Kleine Wildenberg vieren we deze traditie in stijl met warme chocolademelk en pepernoten. Gezinnen en families komen samen in de vakantiehuisjes om spelletjes te spelen, gedichten te maken en samen te genieten van een ontspannen weekend. En de Sint brengt een bezoek aan de zorgboerderij.

Hanzestad Deventer (op slechts 10 minuten rijden vanaf de Kleine Wildenberg) voegt een bijzonder tintje toe aan de Sinterklaastraditie. Hier mag de goedheiligman zich pas het weekend voor 5 december in de stad vertonen. De sfeervolle intocht, altijd op de zaterdag voor het Sinterklaasfeest, is een evenement dat je niet wilt missen. De boot van Sinterklaas meert aan bij de IJsselkade en de stad komt tot leven met tal van vrolijke Pieten. Hoe leuk om dit eens mee te maken tijdens een weekendje weg met familie?

TIP! Vakantiewoning De Klaproos biedt ruimte aan 8 personen. Zo kun je gezellig samen met twee gezinnen komen logeren, of opa en oma uitnodigen. Hierdoor wordt het Sinterklaasweekend een speciale, gezamenlijke belevenis.

Zien we jou dit jaar ook tijdens het Sinterklaasweekend? Voor meer informatie over het Sinterklaasfeest in Hanzestad Deventer, kun je terecht op de officiële website: deventersinterklaas.nl

Deventer: sprookjesachtig mooi in de winter

Als je Deventer bezoekt tussen half november en begin januari is het sprookjesachtig mooi. Wandel door de stad en dompel jezelf onder in een bijzondere beleving. Ervaar de betovering van de Kerstsfeer, met imposante lichtfiguren van herten en ontmoet Charles Dickens-personages zoals Scrooge . De talloze kleine straatjes en stadspleinen in het hart van Deventer zijn schitterend verlicht.

Wil je niets hiervan missen? Loop dan de Twinkelende Lichtjesroute. Deze route leidt je langs negen bijzondere lichtkunstwerken, waaronder een hertenfamilie, kerstballen en zwaan. Een flyer met de locaties van de lichtobjecten kun je ophalen bij het VVV.

Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het Bergkwartier, waar de sfeervolle, oude straatjes je terugvoeren in de tijd.

Combineer je overnachting met het Dickens Festijn of de Kerstmarkt in Deventer

Van 14 tot 17 december 2023 verandert de imposante Lebuïnuskerk in Deventer in een heuse kerstmarkt. Met kniepertjes (traditionele wafel) en glühwein struin je langs de sfeervolle kraampjes gevuld met eigentijdse en feestelijke (kerst)producten.

Een andere onvergetelijke ervaring wacht op je tijdens het Dickens Festijn, op 16 en 17 december 2023. Hier komt het boek van Charles Dickens tot leven, met meer dan 950 personages die als acteurs door de straten van Deventer dwalen. Stap terug in de tijd en waan je in het 19e-eeuwse Engeland. Dit bijzondere evenement vindt jaarlijks plaats dankzij de inzet van bewoners, ondernemers, artiesten, toneelverenigingen en koren in het Deventer Bergkwartier. Het is genieten voor iedereen!

Foto’s Dickens Festijn gemaakt door Sander Korvemaker

TIP: Wist je dat boerderij de Kleine Wildenberg op slechts 10 minuten rijden of 20 minuten fietsen ligt van het centrum van Deventer? Ideaal voor een overnachting als je de kerstmarkt of het Dickens Festijn in Deventer wilt bezoeken.

Om de drukte bij het Dickens Festijn te vermijden, is het slim om het evenement aan het einde van de middag te bezoeken. De wachtrijen zijn dan korter, waardoor je volop kunt genieten van de prachtige optredens en de unieke sfeer.

Hoewel het Dickens Festijn slechts één weekend duurt, kun je het hele jaar door genieten van het Charles Dickens Kabinet. Bij dit kabinet in de Walstraat vind je een permanente expositie over het leven en werk van Charles Dickens. Je kunt ook speciale rondleidingen boeken om dieper in zijn wereld te duiken.

Foto’s Dickens Festijn gemaakt door Sander Korvemaker

Carbid schieten: een Sallandse traditie op oudejaarsmiddag

Als je met Oud en Nieuw op onze boerderij verblijft, kun je kennismaken met het carbidschieten. Met melkbussen knallen we het oude jaar uit. Een echte Sallandse traditie en een stukje erfgoed om zo onstuimig en enthousiast het jaar af te sluiten.

Bij de Kleine Wildenberg, in ’t Peggehuis, kun je tijdens het carbidschieten genieten van glühwein, warme chocolademelk en oliebollen. Een gezellige gelegenheid om op te warmen, samen het jaar te overdenken en af te sluiten. Vrienden, familie en gasten van de Kleine Wildenberg zijn van harte uitgenodigd om samen deze traditie voort te zetten.

Bedankt voor het meelezen en ontdekken van de winterse wonderen rondom de Kleine Wildenberg. We hopen dat dit blog je heeft geïnspireerd en dat je vol enthousiasme uitkijkt naar een magisch winterverblijf bij ons op de boerderij.

Wil je ook een winterse vakantie vieren op de Kleine Wildenberg? Gezellig, we ontvangen je graag: klik hier voor onze beschikbaarheid en reserveren. Of neem contact met ons op als je nog een vraag hebt.

Back To Top