skip to Main Content

Fiets je eigen pannenkoeken bij elkaar

Wil je een leuke én lekkere activiteit ondernemen tijdens je verblijf bij de Kleine Wildenberg? Pak dan eens de fiets, haal je ingrediënten onderweg en bak bij thuiskomst samen de lekkerste pannenkoeken.

Onderaan dit blog vind je het recept voor heerlijke pannenkoeken naar grootmoeders recept. Hoe leuk als je die kunt bakken in je accommodatie, met lokale eieren, bloem en melk uit de buurt van de Kleine Wildenberg? Naast het recept delen we daarom ook een fietsroute. Zodat je alle ingrediënten bij elkaar kunt fietsen, terwijl je geniet van het prachtige IJssel-landschap.

Verse eieren van de Kleine Wildenberg

Voor verse eieren hoef je ons boerenerf niet eens af. Je vindt ze gewoon in de stal bij de kippen. Wil je eens iets anders? Bak dan je pannenkoeken met een eenden- of ganzenei. Misschien vind je het een beetje een vreemd idee, maar echt: het is net zo lekker!

Bloem halen bij Bökkers Mölle

Voor je meel fiets je naar Bökkers Mölle: het meest kneuterige winkeltje van Salland. Ook hebben ze heerlijk brood, maar je komt natuurlijk speciaal voor het meel. Gemalen in de echte Bökkers Mölle, de molen daar. Onderweg fiets je langs de dijk richting Olst, een mooie route.

Meel voor je pannenkoeken haal je bij Bökkers Mölle

Tap je eigen melk bij Boerderij ’t Overweg

Pannenkoeken smaken het lekkerst als ze gebakken worden met rauwe melk, grootmoeders recept zeg maar….
Je melk kan je zelf tappen bij Melktap Boerderij ’t Overweg in Diepenveen. Je kunt zelf even bij de grote stal of weide vol koeien kijken waar de melk vandaan komt. Hoe leuk is dat?

Ga voor verse melk naar Melktap Boerderij ’t Overweg

Heb je al je boodschappen bij elkaar? Dan is het bij terugkomst in je accommodatie alleen nog maar een kwestie van gezellig samen bakken! En smullen maar……

Pannenkoeken-fietsroute en -recept

________________________________________________________

Uit eten kan natuurlijk ook, lees dan hier het blog:
Uit eten met kinderen, pannenkoekenrestaurants in de buurt van Deventer

Rondom de Kleine Wildenberg zijn er trouwens volop routes te vinden om te fietsen of te wandelen. In dit blog vind je volop inspiratie: De mooiste wandel- en fietsroutes vanaf de Kleine Wildenberg.

Weet jij nog een leuk bijzonder plekje voor ons om te eten? Laat het ons weten!

Wil jij vaker dit soort leuke weetjes of nieuws ontvangen? Schrijf je dan in voor onze Boerderijpost!

Back To Top