skip to Main Content

Het is zomer op de Kleine Wildenberg. Ga voor een zonvakantie op het platteland!

Hoe is dat, in de zomer niet ver met het vliegtuig op reis, maar vakantie vieren op het Nederlandse platteland? In dit blog kun je zien hoe de Kleine Wildenberg er in de zomer uitziet en wat er allemaal te doen is hier en in de omgeving. Bekijk de mooie foto’s en een video die we van onze gasten ontvingen. Zo krijg je een goed beeld van hoe je (zomer)vakantie bij de Kleine Wildenberg kan zijn.

De zomers worden steeds warmer en droger. Op de boerderij zijn we best blij met wat regen in de zomer, dit is goed voor de grond en de tuin. Maar onze gasten willen natuurlijk het liefst zon, zon en zon voor dat ultieme vakantiegevoel… En die schijnt hier gelukkig ook!

Voor een verrassend leuke zonvakantie hoef je dan ook helemaal niet altijd ver weg, laat staan vliegen – en dan is het nog verantwoord ook. Gewoon in je eigen land op vakantie gaan, dat heeft zo z’n voordelen. Zo is de reistijd beperkt, zodat je volmondig kan antwoorden, als de kinderen na een halfuur in de auto al vragen: ” Zijn we er al bijna?” – “Ja hoor, we zijn al op de helft☺️”.

De speeltuin, het erf, de dieren en de skelters waren favoriet….

daan

Ons eigen land heeft nog zoveel onontdekte mooie plekjes. Zelfs wij laten ons nog vaak verrassen door de schoonheid van onze eigen omgeving.

De mooiste vergezichten over de gekleurde weilanden….

Het gras is soms groener bij de buurman, maar niet bij de Kleine Wildenberg. Onze weilanden worden namelijk niet bespoten met bestrijdingsmiddelen en bevatten veel verschillende grassen en kruiden, lekker voor de koeien én goed voor de natuur.

Onze vakantiewoningen voor een heerlijke zomervakantie op het platteland

De huisjes veranderen mee met de seizoenen. In de zomer plukken we de bloemen uit onze eigen tuin voor een warm welkom op de accommodaties. Voor een knisperend vuurtje kun je ’s avonds de kachel aandoen. Lekker buiten op je eigen terras genieten van de lange zomeravonden met de mooiste zonsondergangen…

(En mocht het nou toch regenen.. Lees dan deze leuke tips eens!)

Leuke zomeractiviteiten (met kinderen) in en rondom Deventer

In de zomermaanden wordt er van alles georganiseerd in deze regio. Zo zijn er de festivals in Deventer die een bezoekje zeker waard zijn. Denk aan het gratis te bezoeken Deventer op Stelten (eerste weekend van juli) en het Deventer Stadsfestival (in 2022 op 9 juli)

Elke zondagmiddag wordt “Spelen op de Brink” georganiseerd door het speelgoedmuseum. Kinderen kunnen op het mooiste plein van Deventer spelen met oud-hollands speelgoed terwijl je als ouders lekker op één van de fijne terrasjes kan neerstrijken voor een koel biertje.

De Deventer boekenmarkt (eerste zondag in augustus) is een waar paradijs voor leesliefhebbers.

Klein geluk van het boerderijleven…

Lange zwoele avonden, het echte buitenleven en zomerse temperaturen zijn de ideale ingrediënten voor kleine geluksmomenten tijdens je zomervakantie.

In de zomer zit ook de boerenzwaluw weer in onze schuur. In de stal hoor je het getetter van dit kleine vogeltje en als je geluk hebt zie je ze allemaal hun kopjes boven de nestrand uitsteken.

Wil je weten waarom de zwaluw zo goed bij de Kleine Wildenberg past? Lees dan een eerder blog met het verhaal van de zwaluw eens.

In de moestuin groeit van alles, hmm! Wanneer je bij de Kleine Wildenberg logeert, kun je mee proeven uit de moestuin. De aardbeien, courgettes en boontjes smaken natuurlijk het lekkerst als je ze zelf vers van het land oogst. Ga gerust je gang!

De ervaringen van anderen vertellen je meer…

Wanneer wij van onze gasten foto’s of filmpjes ontvangen of een mooie review, dan worden wij daar heel blij van! Daar doen we het voor. Deze prachtige film delen we dan ook graag met je. Je krijgt een mooi beeld van wat een jong gezin kan beleven op onze boerderij.

Kijk je mee?

Met dank aan de fam. Vollebregt voor deze mooie beelden.

Wij wensen iedereen een fijn zomers seizoen toe met veel momenten van geluk.

Hopelijk zien we je gauw tijdens een heerlijke vakantie op onze boerderij!

Wil je vaker dit soort tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze Boerderijpost! Iedere start van een nieuw seizoen, inspireren we je graag!

Back To Top