skip to Main Content

Beleef klein groots geluk op vakantie!

Op de Kleine Wildenberg wordt vaak gesproken over het klein groots geluk dat hier te vinden is. Wat een bijzonder compliment! En stiekem snappen we het wel, van deze kleine grootse geluksmomenten mogen wij iedere dag genieten… En onze gasten ook! Geniet je mee?

Bloemenrijk

Er groeien prachtige bloemen op en rond onze boerderij. Daarom staat er bij binnenkomst in je accommodatie vaak een vers bloemetje voor je klaar. Dit plukken we zo veel mogelijk uit onze eigen tuin!

Mee-eten van het erf

Of wat dacht je van een vers eitje van onze kippen? Je raapt deze uiteraard zelf! Houd je ervan om met verse producten te koken, dan kun je in de moestuin van onze zorgboerderij je hart ophalen. Gasten mogen namelijk mee eten van het erf, wel even zelf oogsten. Hoe leuk is het om je eigen aardappelen uit de tuin te halen, frambozen te plukken of de pruimen van de boom te halen. Een verse krop andijvie of verse munt voor in de thee. Afhankelijk van het seizoen kun je in de moestuin van de Kleine Wildenberg een grote variatie vinden aan groente en fruit.

Helpen dieren voeren

Voor veel kinderen is dit het hoogtepunt van de dag. Aan het eind van de middag met boer Lars of Betsie de dieren eten geven. De ganzen of schapen eten zo uit je hand, de varkentjes kunnen niet wachten en hebben het eerder weer op dan je kunt denken. Alle dieren even aanraken, knuffelen of samen op de foto.

Eindeloos rondjes rijden met de skelters

Een schuur vol fietsen, van tandems, een bakfiets en een bolderkar, alles staat klaar voor jou als gast van de Kleine Wildenberg om er de omgeving mee te ontdekken. Ook voor de kinderen op het erf zijn er heel veel skelters, fietsjes en traptrekkertjes aanwezig en veel buitenspeelgoed. Want wat is er nou leuker om samen een skelterrace te houden of een spelletje kubs op het veld, een potje voetbal of jeu-de-boulles. Samen spelen voor jong en oud maakt de leukste herinneringen!

Picknicken in de boomgaard

Op 100 meter van de boerderij ligt een prachtige boomgaard, met pruimbomen, een bijenkas, verschillende bijzondere kruiden, bloemen, Japanse wijnbessen en kaki’s. Op de slingerende paden tussen het hoge gras kun je hier heerlijk tussendoor lopen. En dan kom je achter het heggetje uit bij een ‘geheime’ open plek met een grote picknickbank, waar je heerlijk kunt picknicken! (En als je extra geluk hebt kom je daar Eilco tegen die daar zijn ezels uitlaat)

De Kleine Wildenberg - picknicken in de boomgaard - diepenveen deventer logeren bij de boer

Kampvuur bij zonsondergang

Marsmallows roosteren of popcorn bakken bij een kampvuur. Met een weids uitzicht, midden in de weilanden, met als buren de ezels en de koeien, ligt een kamvuurplek naast het kunstwerk ‘middenin‘ de wei. Kan je gitaar spelen? Dat zou het helemaal compleet maken natuurlijk!

Ochttenddauw en avondrood

Voor mij, Margreet, zijn de mooiste klein geluksmomenten ’s ochtends vroeg als de dauw nog over de weilanden ligt, je de haan hoort kraaien, de konijntjes en de reeën zich nog niet verstoppen en de vogels ontwaken. Lopend met Joep, onze hond, geniet ik van ons mooie Salland, terwijl (meestal) op de boerderij alle gasten nog liggen te slapen. ’s Avonds als de zon onder gaat en de lucht rood kleurt, je de horizon kan zien, dan denk ik vaak, wat een geluk, dat we hier mogen wonen en werken op dit, voor ons zo bijzondere plekje.

Heb jij ook kleine grote geluksmomenten bij ons op de boerderij beleefd? Wij zijn heel benieuwd, dus deel ze ook vooral met ons via Instagram!

Lieve groet, Lars en Margreet

Back To Top