skip to Main Content

Vakantie met kinderen, de Kleine Wildenberg: een oase van rust in het mooie Salland

Het is al weer even geleden dat Cindy, van “vakantie-met-kinderen” logeerde bij de Kleine Wildenberg. Maar haar ervaringen willen we toch nog even delen. Ze schreef er een leuk verhaal over en maakte sprekende foto’s.

Ben je benieuwd naar Cindy’s ervaringen? Lees hier het hele verhaal met alle foto’s van Cindy’s blog over haar verblijf bij de Kleine Wildenberg op de site van vakantie-met-kinderen.

Een Uniek vakantie adresje, vol verrassingen.

We worden ontvangen door Margreet, die samen met haar man Lars en haar moeder Betsie de boerderij runt.

Want behalve een vakantieboerderij is De Kleine Wildenberg ook nog eens een zorgboerderij èn een vergaderlocatie met gastenkamers.

Slapen in de Boterbloem….mèt ballenbak!

Op het erf bevinden zich vier vakantiewoningen. Margreet brengt ons naar De Boterbloem, ons optrekje voor dit paasweekend. Een licht, knus en sfeervol ingericht huisje. De bedden zijn al opgemaakt en handdoeken en keukenlinnen liggen klaar.

....en een raampje met plantenbak!

Boven is de slaapkamer van de jongens. Ik neem de jongste mee voor de verrassing van het weekend, want ik heb bewust van tevoren niets gezegd.

Bovenaan de trap, om de hoek, staat een tweepersoons bed. Afgescheiden door een wandje is er nog een kinderkamer. In het wandje zijn een raampje en een deurtje gemaakt. Daarachter staan twee kinderbedden tegen een muurtje. En achter dat muurtje….’Mama, een ballenbak!’

Ja, echt waar, een ballenbak in de slaapkamer. Het moet niet gekker worden!

Mijn oudste, Nick van 10, is het ballenbak-tijdperk wel een beetje gepasseerd en kiest lekker voor het grote tweepersoonsbed.

Maar de jongste, Mark van 6,  gaat natuurlijk voor de ballenbak-kamer. ‘s Ochtends vanuit je bed zó de ballenbak inrollen….wat wil een kind nog meer?

Enneh, de sterrenhemel op het schuine plafond…..die geeft ‘s avonds echt licht!

Jump!

Alle vier de vakantiewoningen hebben wel iets bijzonders. Ook is er nog een Pipowagen!

Kennismaken met de dieren van De Kleine Wildenberg

De Kleine Wildenberg heeft een leuke speeltuin

Om half vijf verzamelen we met alle gasten in de speeltuin en krijgen we een rondleiding over de boerderij van Margreet.

Vanuit de speeltuin langs de moestuin, kruidentuin en fruitboompjes, waar je vrij uit mag plukken.

Vervolgens naar alle dieren binnen en buiten, een schuur vol met skelters, fietsjes en tractortjes, en uiteindelijk de ezelweide.

De jongens maken kennis met alle diertjes: de pony’s Roos en Desi, de varkens Annie en Jannie, de kalfjes Pien en Puk, de cavia’s Knabbel en Babbel, de konijnen Doerak en Piraat en verder nog koeien, schapen, ezels, kippen, eenden, ganzen, poezen en de boerderijhond. Wat een feest hier met zo veel verschillende dieren! En zulke leuke namen ook.

Eén van de vele fietsjes, skelters en tractortjes

Bij het kippenhok mag je trouwens elke ochtend zelf gaan kijken of ze eieren gelegd hebben. Maar dan moet je er dus wèl als de kippen bij zijn!

Tijdens het eten zetten we gezellig een plaatje op. Een wat? Ja ècht, een plaatje! Want hier staat gewoon nog een lekker ouderwetse platenspeler en een la vol met langspeelplaten. Pure nostalgie….

Eén van de twee lieve pony's van De Kleine Wildenberg.

De paden op, de lanen in….

Mmmm....de paashaas heeft blijkbaar óók het klompenpad gelopen.

En dan bedoel ik het klompenpad, wel te verstaan! Want De Kleine Wildenberg heeft gewoon een eígen klompenpad.

Margreet en Lars hebben zèlf een route uitgezet over de gehele boerderij, door het weiland, de boomgaard en een stukje bos.

De route is circa 1,5 km lang en is gemarkeerd met….ja, kleurrijke klompjes! 

Kampvuurlunch met worstenbroodjes en marshmallows

Eerst hout hakken voor het kampvuur.

Tijdens de wandeling over het klompenpad hebben de jongens al wat lange, dunne takken bij elkaar gesprokkeld voor ons volgende plan: een kampvuurlunch! 

In ons huisje pak ik alles wat we nodig hebben bij elkaar in een grote tas: lucifers, koffie, thee en bekers, (worsten)broodjes en marshmallows.

De mannen gaan brandhout halen en Nick brengt het in de aanhanger van een traptractor naar de kampvuurplaats. Die is namelijk middenin het weiland!

Klein stukje lopen dus….maar hierdoor ver genoeg bij het stukje bos en de pipowagen vandaan. Veiligheid voor alles natuurlijk. En eigenlijk gewoon superleuk.

De jongens maken samen met papa het vuur aan. Dat vinden ze geweldig! Ik zorg intussen voor koffie en thee en zodra we een lekker vuurtje hebben, roosteren we lekker onze late lunch boven het kampvuur. Een heerlijk zonnetje houdt ons gezelschap.

Samen met papa een vuurtje maken.

Wandelen met Joris de ezel

Paaseieren verven voor de paasbrunch.

Terwijl de eieren drogen, lopen we naar de ezels. Daar treffen we Eilko, de ezelman. Die is vrijwel elke dag een paar uur aanwezig om al die lieve ezels te verzorgen.

Vandaag kon er met de ezels gewandeld worden, heeft hij ons gister verteld. Dus zijn wij er op tijd bij.

Eilko is altijd bereid met de kids op de ezel een rondje door het weiland te lopen. Maar er is ook een korte wandeling, vrijwel evenwijdig aan het klompenpad, die je zelf kunt doen, als je wilt.

Ja, dat willen wij wel! Dus mogen wij op pad met ezel Joris. Wat een lieverd is dát zeg! Nick heeft het nu nog steeds over hem.

Wandelen met Joris de ezel.

Lammetjes kijken en dieren voeren

Altijd schattig....lammetjes kijken!

‘s Middags lopen we naar de nabijgelegen schapenboerderij. Hier zijn we tijdens de ezelwandeling al langs gekomen.

Daar mag je vandaag namelijk in de stal bij de schapen en lammetjes kijken.

Hierna gaan we wederom een vuurtje maken….maar dit keer gewoon op ons eigen terras! Want ieder huisje heeft namelijk ook nog eens een terrashaard.

Ik zorg voor koffie, thee en limonade met lekkere paaskoekjes en paaseitjes. 

Genieten bij de terrashaard!

En ook de resterende marshmallows worden voor de dag gehaald. Het is weer genieten in het zonnetje.

Eind van de middag, rond vijven, worden de dieren gevoerd. En kinderen die dat willen, mogen daarbij helpen.

De weide met ganzen, eenden en zijdehoentjes mogen ze zelfs ín. De ganzen komen gewoon uit je hand eten en de zijdehoentjes laten zich lekker knuffelen.

Na het dieren voeren duik ik nog even met Nick de kruidentuin in. Wij gaan namelijk pasta koken. Dus wil hij graag wat verse kruiden erin! Daarna gaan we samen kokkerelen en genieten we van een heerlijke maaltijd.

De schapen voeren.

Film kijken tussen de dieren in de Hooibioscoop!

En na het eten volgt dan toch ècht wel de topper van het weekend. We gaan namelijk naar de bioscoop! Ja, echt waar. Bij De Kleine Wildenberg hebben ze namelijk iets unieks: een Hooibioscoop! 

We begeven ons naar de stal, waar door middel van een projector een film wordt afgespeeld op de stalmuur.

Zittend op de hoge stapels hooibalen en omringd door de varkens, kalfjes, kippen, konijnen en cavia’s kijken de jongens ingespannen naar een film.

Die ze zelf uit mogen kiezen trouwens. Het zijn de Smurfen geworden. Bij gebrek aan popcorn geef ik ze een paasei. De dieren kijken gezellig mee….

De dieren in de stal kijken gezellig mee!

Aangezien wij dit tripje maken ten tijde van corona, waarin de bioscopen helaas al maanden dicht zijn, is dit dus een extra bijzonder ‘uitje’ voor onze jongens. En wat geweldig bedacht van Lars en Margreet!

Als we na de film dan eíndelijk de jongens naar bed willen brengen, wordt er nèt op dat moment in het weiland achter de vakantiehuisjes een paasvuur ontstoken.

Dus hupsakee, de badjassen aan en weer naar buiten. Want dát willen we natuurlijk wel even zien. Een leuke afsluiter van dit paasweekend!

Leuk, de smurfen!

Op de website van vakantie-met-kinderen vind je nog veel meer leuke plekjes om te ontdekken, neem dus vooral een kijke op de site van vakantie-met-kinderen.

Tekst en foto’s zijn gemaakt door Cindy de Lange, voor de website vakantiemetkinderen.com

Back To Top