skip to Main Content
De Kleine Wildenberg -boerderij Vakantie - Kippen - Eitje Rapen

Help, er is een kip ontsnapt….

Ding dong…..

De deurbel gaat, ik doe open en kijk in een paar grote geschrokken kijkers. Ze zegt:”Er is een kip ontsnapt én er zijn 3 eieren kapot gevallen”. Daarna loopt ze snel terug naar haar vakantie woning.

’s Ochtends vroeg voeren we de dieren en gaan de leghokjes van de kippen weer open. Veel gasten, vooral de kids, staan te popelen om hun eigen eitje te rapen bij de kippen. Ze krijgen bijna de tijd niet om ze te leggen. En tja, er zijn ook slimme kippen die inmiddels precies weten dat wanneer de klep ver genoeg open gaat, dat ze er tussendoor kunnen glippen. Hup, spring, schrik…help, hij is ontsnapt!

Achter een kip aan rennen om hem te vangen is geen goed idee, maar het geeft wel de nodige avontuur. Een kip kan best nog flink springen en het gefladder met de vleugels maakt dat het lijkt alsof hij vliegt. Rustig pakken we wat voer en gaat het kippetje gewillig weer naar binnen. Oh ja die eieren liggen er nog. Onze hond Joep, staat al klaar om te helpen.

Een diepe zucht, gelukkig zijn er ook nog hele eitjes.
Weer een avontuur beleeft….

Zijdehoentjes

Eind van de zomer kregen we een paar nieuwe zijdehoentjes. Schattige kleine pluizebolletjes, in drie kleuren. Onze dochter, Bibi, wist er wel raad mee. Een hoodie werd ‘verbouwd’ om ze een lekker plekje te kunnen geven, zie hier het resultaat:

Kijk hoe rustgevend kippen zijn:

Avonturen beleven

Ben jij ook benieuwd naar welke avonturen er op en om de boerderij beleeft kunnen worden, schrijf je dan in voor onze Boerderijpost. Elke seizoen delen we

✓ geheime plekjes om heerlijk te ontspannen
✓ dit mag je niet missen tijdens je verblijf
✓ de leukste uitstapjes om erop uit te gaan
✓ de coolste plekken in Deventer voor Kids ♥︎

Meld je aan en je ontvangt van ons de leukste tips én wordt af en toe op de hoogte gehouden met ‘boerderij-post’

Back To Top