skip to Main Content

Wat te doen op vakantie tijdens de lockdown?

Op vakantie gaan tijdens de lockdown, is eigenlijk een thuissituatie op een andere plek. En er kan nog een heleboel wél!

Tuurlijk vinden ook wij het erg jammer dat er zoveel dicht is en we ons leven moeten aanpassen aan de geldende maatregelen. Maar we doen ons best om het thuis gezellig te maken en te doen wat kan, om een fijne tijd te hebben, samen met elkaar.

Tijdens de lockdown er toch even uit, op vakantie naar een vakantiewoning met voldoende ruimte en weg van de massa, het kan en mag! In dit blog geven je wat ideeën over wat er allemaal nog kan in de buurt van boerderij de Kleine Wildenberg (regio Deventer).

Uitstapjes in de omgeving van de Kleine Wildenberg tijdens de lockdown

Er kan gelukkig nog een heleboel wel bij ons op de boerderij! Wat dacht je van een
skeltertocht met z’n 4-ren op de familieskelter?

En ook bij ons in de omgeving, in de regio van Deventer, is nog veel leuks te doen.

Naar Gaia

Maak een leuke skeltertocht of fijne wandeling vanaf de boerderij. Je kunt bij de Boskiosk van Gaia (2 km vanaf de boerderij) even op adem komen met een warme chocolademelk of een stukje heerlijk zelfgebakken taart.

Bij Gaia wordt ook een winterwalking diner georganiseerd. Bekijk de link voor de data’s, alle informatie en reserveren.

Natuurspeelplek Woeste Willem

Met het voetgangerspontje de IJssel over en een korte wandeling door het Worpplantsoen brengt je bij natuurspeelplek Woeste Willem. Neem je eigen picknick mee en de kinderen kunnen lekker ravotten.

Parkcafé Mees

Bij de kiosk van Mees hebben ze de meest lekkere afhaalproducten, je kunt een bankje in het park opzoeken. Middenin de binnenstad van Deventer op het vogeleiland vind je dit prachtige plekje!

Kinderboerderijen in de buurt

De Ulebelt, kinderboerderij in Deventer, is open! Er is daar ook een superleuke speeltuin. Voor kleine en grote kinderen is er een apart speelterrein.

Ook kinderboerderij Dondertman in Holten is geopend voor bezoekers. Vergeet daar niet te reserveren, dat moet via hun website.

DAVO & Buitenpost

Ga op pad met een goed gevulde knapzak van DAVO & Buitenpost. Wandelend of fietsend vertrek je vanaf de bierbrouwerij in Deventer naar Buitenpost in Twello. Ze hebben verschillende routes gemaakt langs de IJssel, landgoederen en onze mooie Hollandse natuur. Je kunt deze tochten boeken via hun website.

Blotevoetenpad Wintereditie

Beleef de winter met al je zintuigen en ga op avontuur op het Blotevoetenpad! Dit hoeft natuurlijk niet op blote voeten nu; schoenen en laarzen zijn toegestaan (en sterk aan te raden!). Het Blotevoetenpad is te vinden bij Buitenpost, op een kwartiertje rijden van onze boerderij.

Mountainbiken in Salland

Wist je dat Salland hele mooie mountainbike routes heeft? De route ligt langs onze boerderij en we hebben fietsen staan die je kunt lenen.

Deventer Wandeling

De speurtocht ‘de Hanzespeurneus‘ door de binnenstad van Deventer is een aanrader, ook nu! Helemaal omdat de stad prachtig verlicht is met alle grote lichtfiguren en kerstbomen. Doordat het rustiger is dan normaal in de straatjes van Deventer, kun je optimaal genieten van de mooie gevels en bijzondere items die je normaal eigenlijk niet ziet, ga jij op zoek?

Wist je trouwens dat het stadhuis in Deventer één groot kunstwerk is van ramen met vingerafdrukken van de eigen inwoners, kijk maar eens goed omhoog hoe mooi het is geworden!

Naar buiten.. of lekker warm binnen?

Buiten is het in deze koude tijd prachtig om de natuur te ontdekken. Een winterse wandeling kan altijd! En als je dan terugkomt bij de Kleine Wildenberg, maak je een warm vuurtje in de terraskachel met marshmallows….. Hmmm……..

Blijf je liever binnen, dan is het de tijd voor uitgebreid koken, spelletjes spelen, een goed boek lezen, of een filmpje kijken kan natuurlijk ook…

We hopen dat iedereen ziet wat er allemaal nog mogelijk is, ook tijdens de lockdown! Buiten liggen veel antwoorden…

Weidse groet,

Lars en Margreet
Boerderij de Kleine Wildenberg

p.s. Wil je vaker dit soort tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze Boerderijpost! Iedere start van een nieuw seizoen inspireren we je graag!

Back To Top