skip to Main Content

Zo gaat het hier met ons……

 

Corona, ook hier….

Ook hier is er één alles overheersend thema. Soms lijkt het zo stil, de lentegeluiden overheersend. Bizar om mee te maken, verontrustend ook maar tegelijkertijd bijzonder (vind ik, Margreet). Om in deze tijd te verstillen en de aandacht die er is voor degene die ons lief zijn, is meer en groter aanwezig. Zelfs op afstand. Hier is iedereen nog gezond en zijn de kinderen flink aan het werk voor school en kunnen ze gelukkig ook veel naar buiten om over het erf te struinen en helpen volop met klusjes rondom huis.

Zorgboerderij
De dagbesteding op onze zorgboerderij ligt helemaal stil. Er komen geen cliënten meehelpen op de boerderij of in de huisjes. Hun kwetsbare positie is natuurlijk duidelijk. De functie van samenkomen en samen doen, is nu ondergeschikt aan ieders gezondheid. Dus op de maandagen, dinsdagen en woensdagen even geen uitbundige begroetingen, handkusjes of waanzinnige zinnetjes. De meeste van onze cliënten zijn thuis en worden daar opgevangen. We houden telefonisch contact met iedereen. Waanzinnige zinnetjes, jullie kennen ze misschien niet, maar hier zijn ze (niet) uniek. Een opmerking tijdens een gesprek, waarvan je de context moet raden, waar je even over nadenkt en dan hartelijk om moet lachen. Ik wil er een paar met jullie delen:

“De kip zegt weer kukeleku als de klok weer ronddraait”
“Morgen doe ik ook mijn jokipak aan…..”
“Niet zo wiebelen, straks lig je in het ziekenhuis!”
“Je wordt maar één keer in het jaar oud”
“Stel niet uit wat je morgen moet doen.”

 

Recreatie
Ook verder op ons erf is het rustig, we krijgen veel annuleringen binnen. Sinds corona onze wereld beheerst, kwamen er dagelijks mails en belletjes met vragen van gasten. Dat is natuurlijk ook niet zo raar. Blijf thuis, luidt het advies. Onze vakantiewoningen zijn volledig zelfstandig en op dit moment mogen we dan ook nog gasten ontvangen, een soort thuis op een andere plek dan. Algemene voorzieningen, zoals ons Rustpunt zijn wel gesloten voor voorbijgangers. Daarover kregen we al een bericht vanuit onze veiligheidsregio. Voor diegene die even wat landelijke frisse lucht nodig hebben of van een ander uitzicht willen genieten, een andere thuiswerkplek waar je rustig kan doorwerken, in één van onze zelfstandige vakantie woningen zijn jullie nog steeds welkom om te verblijven. Uiteraard houden we ons allemaal aan de adviezen, dus geen warme hand als welkom en geen groepsrondleiding over het erf zoals we dat vaak doen. Wel extra aandacht voor hygiëne, zo ook voor de schoonmaak en extra zakdoeken, zeep en toiletpapier (zolang de voorraad strekt☺︎) voor onze gasten.

Wat te doen?
Nou, vervelen doen we ons zeker nog niet. We zijn vakantiewoning ‘de Boterbloem’ aan het pimpen. Weer een leuke slaapplek creëren voor de kleine gastjes, ééntje met een sterrenhemel en een speelplek, misschien maken we er wel een ballenbak van?.. Al is dat weer niet echt Boerologisch…..   Evelien, onze huis/interieur designer (en voormalig buurvrouw) heeft alle ideeën weer tot een mooi plan getekend en Alfred, onze klusbegeleider, helpt het te realiseren. Het wordt mooi!!! zie hier vast een voorproefje…. Ik zal jullie de komende tijd een beetje op de hoogte houden, hopelijk mogen we de eerste kleine gasten nog weer voor de zomer verwelkomen en dan weten we of dit plan écht is geslaagd..

 

Financiën
Tja, zorgen om financiën zijn er bij alle ondernemers. We willen onze keuzes niet laten afhangen van financiën, laten we dat vooropstellen maar spannend is het wel. Geen inkomsten en wel uitgaven. Twijfels of we ons ‘verbouwbudget’ niet beter kunnen bewaren en onzekerheden over de financiën van de zorgboerderij…  We hopen dat we allemaal gezond blijven en de draad weer op kunnen pakken over een tijdje. In de tussentijd proberen we er het beste van te maken met wat ons goed lijkt om te doen. De vele annuleringen zorgen er ook voor dat we na moesten denken over hoe we daarmee omgaan. We houden niet strak vast aan de voorwaarden, daar is de situatie niet naar. Wel hopen we dat we iedereen die nu annuleert op een later moment alsnog mogen ontvangen en doen iedereen daar een voorstel voor. Tevens hopen we dat we, wanneer de tijd het toelaat, volop gasten mogen ontvangen en stiekem hopen we alvast op een kei druk naseizoen… We hopen het mooie van ons kleinschalige, zelfstandige familiebedrijf nog lang te mogen delen!

Genieten
We genieten volop van de lente. De beste plek om nu te zijn, is toch wel ons eigen erf (of je moet ergens een eigen onbewoond eilandje hebben☺︎). Er worden volop spelletjes gespeeld aan de keukentafel…. zo heeft elk nadeel ook weer een voordeel. We proberen zo veel mogelijk gezond te blijven en onze weerstand en conditie op pijl te houden. De Sallandse frisse lucht en de ruimte op ons erf helpen ons daar gelukkig bij. Ook proberen we wat extra’s te doen, voor diegene waarvan we denken dat die het nodig hebben en kunnen waarderen. Kleine initiatieven voor degene die ons lief zijn, een kaartje, bloemetje of een zelfgemaakt cadeautje met zelf geknipte confetti, wie maak je daar nou niet blij mee? Dus…. wie maak jij vandaag blij?

Lieve groet ❤︎

Betsie, Margreet, Lars, Sam & Bibi

Boerderij de Kleine Wildenberg

Back To Top